26. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

17 ehitusettevõtet kustutati nõuete rikkumise tõttu

Ehitusohutuse valdkonnas viis Tehnilise Järelevalve Amet 2008. aastal läbi 91 järelevalvemenetlust, millest ettekirjutusega lõppes 40 ja millest omakorda 17 päädis ettevõtte majandustegevuse registri registreeringu kustutamisega.

 Osaleti kahe ehitisega toimunud õnnetuse uurimisel. Peamised probleemid ehitamisel olid ehitiste mittevastavused projektile, puudused dokumentatsioonis, ning ehitiste mürasumbuvuse mitterahuldav tase.

 Probleeme oli ka vastutavate spetsialistidega, kelle kohta on andmed majandustegevuse registris tihti vananenud või ebatäpsed. 2008. aasta teisel poolel hakkas taanduma ehitamise ja ehitustoodete kallinemise, kvalifitseeritud tööjõu puuduse ning ehitustegevuse kvaliteedi languse kaasa toonud ehitustegevuse ülikiire kasv.Taandumine võimaldas pöörata senisest rohkem tähelepanu ehitistele, mille kasutusiga on lõppemas ja mis võivad tänu puudulikule hooldusele olla väga ohtlikus seisukorras.

2008. aastal alustati ettevalmistusi ehitistele 2009. aastal rakenduvate energiatõhususe miinimumnõuete järelevalveks. 2008. aastal tehti üksikute õnnetuste põhjuste väljaselgitamisel koostööd Tööinspektsiooni ja Politseiametiga.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785