17 ehitusettevõtet kustutati nõuete rikkumise tõttu

Ehitusohutuse valdkonnas viis Tehnilise Järelevalve Amet 2008. aastal läbi 91 järelevalvemenetlust, millest ettekirjutusega lõppes 40 ja millest omakorda 17 päädis ettevõtte majandustegevuse registri registreeringu kustutamisega.

 Osaleti kahe ehitisega toimunud õnnetuse uurimisel. Peamised probleemid ehitamisel olid ehitiste mittevastavused projektile, puudused dokumentatsioonis, ning ehitiste mürasumbuvuse mitterahuldav tase.

 Probleeme oli ka vastutavate spetsialistidega, kelle kohta on andmed majandustegevuse registris tihti vananenud või ebatäpsed. 2008. aasta teisel poolel hakkas taanduma ehitamise ja ehitustoodete kallinemise, kvalifitseeritud tööjõu puuduse ning ehitustegevuse kvaliteedi languse kaasa toonud ehitustegevuse ülikiire kasv.Taandumine võimaldas pöörata senisest rohkem tähelepanu ehitistele, mille kasutusiga on lõppemas ja mis võivad tänu puudulikule hooldusele olla väga ohtlikus seisukorras.

2008. aastal alustati ettevalmistusi ehitistele 2009. aastal rakenduvate energiatõhususe miinimumnõuete järelevalveks. 2008. aastal tehti üksikute õnnetuste põhjuste väljaselgitamisel koostööd Tööinspektsiooni ja Politseiametiga.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed