Kaubanduskeskused pole turuga sünkroonis

Suurte kaubanduskeskuste pindade turul toimuv ei vasta ülejäänud turu liikumistele, sest selles sektoris ei ole arvestatavat hindade ja vakantsuse muutusi, vahendab Domus Kinnisvara turuülevaade.

Hea ja sissekäidud asukohaga keskuste pindade vastu on nõudlus suurem kui pakkumine. Kuigi jaemüügimahud on varasemate aastatega võrreldes vähenenud, on avalikkusesse jõudnud isegi olemasolevate kaubanduskeskuste laienemise plaanid.

Näiteks Kristiine Keskuse uus etapp valmib 2009. sügiseks, jutte on olnud ka Ülemiste City ja Tähesaju City laienemistest. Just Tähesaju City-sse läheb ehitusmaterjalide kauplus Bauhaus, kelle jaoks peaks 20 000 m² suurune kauplusepind valmima 2010. aasta kevadel.

Kuigi kaubanduskeskustes tegutsevad väga erineva valdkonnaga kauplused, on majanduslikku olukorda arvestades turu poolt rohkem eelistatud esmatarbekaubad, kuna klient jätkab nende toodete ostmist. Raskem on luksuskaupadel, mööblifirmadel jms, kuna kallimate kaupade tarbimine on väiksem. See omakorda võib mõjutada üürnike maksevõimet, kusjuures raskem aeg selle suhtes saab olema sügisel ja talvel.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed