18. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Domus Kinnisvara: arendajad süüdistavad panku

Domus Kinnisvara ülevaade vahendab, et küllaltki levinud on väiksemate ning keskmiste kinnisvaraarendusfirmade suhtumine, mille kohaselt peetakse arendusprojekte finantseerinud pankasid osaliselt vastutavaks raskuste eest.

Seetõttu peavad pangad võtma ka osa vastutust ja kahjumeid enda kanda.

Vastasel juhul on projekti juhid ja omanikud valmis jätma kogu raskustesse sattunud projekti hüpoteegipidajale ning loobuma edasise arendus- ja müügitegevuse korraldamisest. Arvestades kinnisvara hinnalanguse põhja lähenemist ning asjaolu, et suhteliselt palju kinnisvaralaene on juba maha kantud, liiguvad Domus Kinnisvara hinnangul 2009.a. II poolaastal mitmed raskustes arendusprojektid pankade omandusse.

 Samuti sagenevad veelgi katsed raskustesse sattuvatest firmadest varasid välja kantida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785