17. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolide remont läheb kolmandiku võrra odavamaks

Tallinn otsustas eelmisel nädalal koolide remonti kiirendada – korda tehakse neli koolimaja ja pärast seda jääb tervikremondi ootele veel neli kooli.

«Tänu remondihindade langusele saame koolide haldajatele maksta tunduvalt odavamat rendihinda,» rääkis Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen. «Kui vanade lepingute järgi oli rent 145 krooni ruutmeetri eest kuus, siis uued lepingud oleme sõlminud juba 100 krooni peale. Peame ka läbirääkimisi, et seoses muutunud turuolukorraga vanu lepinguid odavamaks saada.»

Jäppineni sõnul peaks plaani järgi kõik Tallinna koolid korda saama 2012. aastaks. Järgmiseks õppeaastaks saavad uue ilme Humanitaargümnaasium, Järveotsa gümnaasium, Väike-Õismäe gümnaasium ja Liivalaia gümnaasium.

Linnavalitsus on otsustanud võtta nelja kooli renoveerimisel ja edasisel haldamisel abiks erasektori, kuna see võimaldab koolid kõige kiiremini korda teha. Erapartneri hooleks jääb projekti aluseks olevate koolide remontimine, ehituste rahastamine ning pikaajaline haldamine ja hooldamine. Linn hakkab erapartnerile maksma lepingus fikseeritud üüri, mille muutumine on seotud tarbijahinnaindeksi ja õpilaste arvu muutusega jne. Üürisumma kujunemine on detailselt reguleeritud üürilepingus.

Lisaks sõlmitakse partneri ja linna vahel hoonestusõiguse võlaõiguslik müügileping, mille järgi on linnal võimalik hoonestusõigus tagasi osta hinnaga, mis tuletatakse rekonstrueerimiste maksumuse jääkväärtusest.

Nelja kooli hakkab remontima OÜ Kooliarendus, kelle renoveerimis- ja haldamispakkumise hindas linnavalitsus avalikul konkursil parimaks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785