14. august 2009

Sucksdorff: välismaalaste huvi kinnisvara vastu kasvab

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorffi kinnitusel meenutab siinne olukord soomlasile nende kunagist lama ja noolivad nüüd pealinna keskusest kahetoalisi kortereid.

"Välismaalased ostavad juba mõnda aega Eestis kinnisvara. Küll mitte nii massiliselt nagu aastaid tagasi,kuid siiski nende huvi on tõusnud Eesti kinnisvara vastu," kinnitas ta. Hetkel hoiab võõraid veel mingil määral tagasi devalveerimise oht ning hetke Eesti riigi finantsnäitajad. Teisalt välisinvestorid paluvad juba mõnda aega, et neile häid pakkumisi saadetaks ja sealt pealt on ka tehinguid olnud.

Väga mitmed on juba ka endale soetanud korteri nüüd, kui hinnad on tipust langenud umbes 53%. "Näiteks viimase nädala jooksul oleme müünud kaks korterit soomlastele, kes on ostnud need suvitamise või peatumiskoha eesmärgil," näitlikustas ta. Eelistatud on kahetoalised korterid kesklinnas hinnaklassis kuni 100 000 eurot.

Kuna Skandinaavias ja Soomes eelmise majanduslanguse ajal hinnad langesid maksimaalselt 50%, siis kalkuleerivad nad ja on kindlad, et väga palju hinnad enam ei lange. Sealne majanduslangus näitas, et parimad kvaliteedi ja hinna suhtega kinnisvarapakkumised müüdi vahetult enne nn. hinnapõhja.

 Kui vaadata tehingustatistikat, siis viimased kuud on näitanud turu elavnemist. Kinnisvaras kardetud juulikuu tehingute arv ületas ootused ja oli aasta kõrgeim. Lähikuud näitavad, kus suunas kinnisvaraturg hakkab liikuma, jäi Sucksdorff optimistlikuks.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688