14. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin pani paika eluruumi ruudu suurima hinna

Venemaa peaminister Vladimir Putin nõudis, et kiiremas korras saaksid vähemalt 40 % venelastest lubada endale kvaliteetseid keskklassi eluruume, vahendab lenta.ru.

Seejuures märkis ta, et sellistes korterites ei tohiks ruutmeetrihind ületada 30 000 rubla (10200 krooni). Putini sõnul on siin abiks valitsuse poolt erinevateks eluaseme programmideks eraldatud vahendid 450 miljardi rubla väärtuses. Selleks tulebn edendada vähekorruseliste majade ehitust, väljastada aktiivsemalt ehituskrediite, ületada adminstratiivseid barjääre, ergutada energiasäästlikke tehnoloogiaid, stilmuleerida nõudlust eluasemete järgi jne.

Juuli lõpus Venemaa ehitajate liidu president Vladimir Jakovlev teatas ajakirjanikele, et majanduskriisi tõttu on riigis külmutatud 80% ehitustest. Varem teatati, et pankrotieelses seisus on 70-80 % ehitus- ja arendusettevõtetest. Eelkõige puudutab see elamuehituse ala.

Venemaa Ehitajate Assotsiatsiooni president Nikolai Košman aga teatas, et 2009. aastal ehitatakse riigis eluasemeid 73 miljoni ruutmeetri asemel 53 miljonit ruutmeetrit.

Ehituse sandi seisu taga näevad erialaliitude esindajad eelkõige teravat eluasemete nõudluse vähenemist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785