14. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perens: otsitakse võimalust uue kortermaja ehitamiseks

Swedbanki juhi Priit Perensi sõnul on Eesti majanduses hetkel kõige olulisem, et on esimesi kinnisvaraarendajaid, kes arutlevad võimaluse üle ehitada uus kortermaja.

"Arvestades asukohta, omahinda ja potentsiaalset müügihinda, on sealt võimalik juba kasumit teenida, kuid esialgu on nad jäänud pidama arutlemise faasi," kommenteeris Perens intervjuus ajakirjale Saldole.

Kinnisvara pole pangas tema sõnul täna tabu, tabu on ülevõimendus ja spekulatiivsed tehingud. "Kui korterid on ette ära müüdud laenuvõimelistele klientidele, siis selliseid projekte võime rahastada küll," lisas Perens. Samas laenuraha osakaal ei saa olla enam sama suur kui enne, omafinantseeringut ootab pank rohkem kui kolmandiku võrra, nullkroonise omakapitali faas on läbitud.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785