14. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moskva uus ehitusmäärus tahab kaotada isetegevuse

Linna uus vastuvõetud ehitusmäärus keelab pealinna ühtse ilme nimel igasugused hoonete välimiku kooskõlastamata ja ebakunstipärased muutused, vahendab vene uudisteportaal lenta.ru. Ametivõimud ise vilistavad sellele.

Teisipäeval linnavalitsues vastu võetud määrus "Moskva kunstilise pale kujundamisest ja säiltamisest" seab eesmärgiks liikumise tuleviku ilusama linna poole. Selle raames keelatakse elanikel rõdude isepäise klaasimise, konditsioneeride ja satelliittaldrikute paigaldamise fassaadidele. Edaspidi peavad elanikud iga värviliigutuse ja aknavärvi ning -kuju muudatuse kooskõlastama kohaliku ehitusametnikuga. Seda nii terve maja kui ka üheinsa detaili ulatuses.

Lisaks uuselamurajoonide ilme rangele järelevelvele tugevdatakse kontrolli ka vanas ajaloolises keskuses ning ehitusmälestiste juures.

Iseenesest igati tervitatav trend linna ütsema ilme suunas on mujal maailmas juba levinud ning taaslevimas, käies käsikäes ka linnaarhitekti positsiooni tugevnemisega.

Samas aga on Moskva linna arhitektuuriameti hoonel Võidu väljaku ääres, otse Tšaikovski nimelise kontserdimaja ja Satiiriteatri vastas fassaad kaetud rohkem kui kümne konditsioneeriga, itsitas uudisteportaal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785