14. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiasäästule rõhuv Küttemaailm haarab turgu Eestis ja Skandinaavias

Vaatamata eelmise aasta kahjumile tunneb tulemusele kiirelt reageerinud Küttemaailm end nüüd kui kala vees: rõhub aga tulusale energiasäästule ja hoopis paisutab oma kapitali.

"Ettevõte hindas eelmise aasta lõpul oma strateegia ja kulud ümber, kuid ei jäänud seejärel helget tulevikku ootama, vaid asus jõuliselt tegutsema, seejuures tõstsime selle tarbeks oluliselt ettevõtte kapitaliseeritust," iseloomustas Küttemailm OÜ juht Frank Õim firma möödunud aasta kahjumist õppimist.

Uue tegutsemise tulemusel omandas Küttemaailm juunis 2009 enamusosaluse Küte ja Ehitus AS-ist. Viimane on 15-aastase kogemusega Eesti juhtiv tegija soojustrasside ja katlamajade energiasäästu vallas. Õim ei salga, et ettevõte töötab veel mõne laienemisplaani kallal. "Energiasäästu vallas on Eestis ikka väga palju veel ära teha vaja, et inimeste sissetulekutest lõviosa küttele ei kuluks," osutas ta.

Ehkki see aasta on ehitusturul väga raske oli firma Õimi tõdemusel nüüd selleks valmis. "Näiteks tänu uutele turgudele ja ka Skandinaavia ekspordi osas märgatavale kasvule, oleme küll käibelt ületamas eelmise aasta numbrit, kuid see tulemus tuleb väga suure ja ennastsalgava pingutuse pealt," tõdes ta rahulolevalt

"Sel aastal ei teenita raha, ka meie lõpetame kontsernina konsolideeritult vaid väikese kasumiga, millega olema ka turutingimusi arvestades rahul," lisas ta.

Küttemaailm teenis mullu 43 miljoni krooni suuruse käibe juures 3,42 mln krooni kahjumit, aasta varem oli käive 45 mln krooni ja puhaskasum 260 798 krooni.

2006. aastal asutatud Küttemaailm OÜ omanikeringi moodustavad OIM Holding (26%; omanik Frank Õim), KPH Holding OÜ (49%; omanik Indrek Porila) ja Greatway OÜ (25%; omanik Arti Arakas).

 

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785