13. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riias oksjonil korterid hinnaga 4000 krooni ruudust

Tihti isegi heades rajoonides ning uutes majades paisatakse laenuvõlglaste vara müügile just sellise alghinnaga.

Kohalike kohtutäiturite andmeil oli selle kuu algul oksjonil 593 kinnisasja, kirjutas naabrite portaal rus.db.lv. Võrreldes eelmise kuuga kasvas oksjonile suunatud varade hulk 89 ühiku võrra. Oksjonil on koguarvust pakkumisel 245 korterit.

Kui suured, üle sajaruudused korterid heades rajoonides on pandud oksjonile ruuduhinnaga 9100 - 15 500 krooni, siis "põnevaks" lähevad numbrid just väiksemate korterite puhul. Nende ruuduhinnad tiirutavadki just 4000 krooni ümber. Kui kortereid enne sügise algust esimesel-teisel pakkumisel müüa ei õnnestu, tuleb neile kohalike ekspertide hinnangul määrata veelgi madalam ruuduhind. Samas tasub tähele panna, et buumiajal olid minevaks kaubaks just needsamad väiksemad korterid.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785