13. august 2009
Jaga lugu:

Jakobson: Kinnisvaraturg ootab Euroopa leebemaid rahastamsitingimusi.

Uus Maa Kinnisvarakonsultantide kinnisvara analüütiku Annika Jakobsoni sõnul tekib välismaalastel ostuhuvi uuesti siis, kui saabub hinnastabiilsus. Viimane omakorda on kinni muus maailmas.   

"Kunagine massiline välismaalaste kinnisvara ostubuum Eestis oli tingitud sellest, et loodeti kinnisvarahindade kiiret tõusu. Kinnisvara ostsid spekulandid, kelle plaan oli korter kiiresti kallima hinnaga edasi müüa," iseloomustas ta möödanikku jäänud olukorda.

Sarnast buumi ei saa lähiajal toimuma. Praegu ei loodeta kiiret hinnatõusu vaid eelkõige stabiilsuse saabumist ja seejärel vaikset hindade kosumist.Sarnast välismaalaste ostubuumi ei saa praegu toimuma ka seetõttu, et rahastamisraskused ei ole mitte ainult Eesti probleem, vaid sama probleem on ka teistes maades. Samuti ei näe välismaailm siinset turgu veel positiivses valguses, kuna hinnalangus jätkub. Kindlasti võib olla mõningaid välismaalastest investoreid, kes ostavad soodsaid kortereid välja üürimiseks, kuid see ei saa olema massiline.

Siinse kinnisvaraturu elavnemist võib loota siis kui, esmalt Euroopas on muutunud rahastamistingimused leebemaks ning ootused positiivsemaks ning mõningase viitajaga jõuab see ka Eesti turule ning elavdab siinset majandust, selgitas Jakobson.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt