Autor: Tarvo Vaarmets • 11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon teenis poole aastaga 5,2 mln krooni kasumit

2009. aasta I poolaastal teenis Nordecon puhaskasumit 5,2 miljonit krooni. Võrreldes aastataguse perioodi puhaskasumi 110,8 miljoni krooniga on puhaskasum vähenenud märgatavalt.

Vaatamata olulisest nõudluse langusest tingitud suurele käibe kukkumisele suutis Nordecon International teise kvartali kasumiga lõpetada. Selle aasta esimesel kolmel kuul näitas ehituskontsern väikest kahjumit.

Nordeconi kolme kuu käive kahanes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 42% ehk 634 miljoni kroonini. Ärikasum kukkus 90% ehk 8,7 miljoni kroonini ning puhaskasumina toodi koju 5,7 miljonit krooni, mida on 91% vähem kui aasta tagasi. Siit võib välja lugeda, et kasumimarginaalid on eelmise aastaga võrreldes saanud tubli obaduse, seda hoolimata konsterni pingutustest kulusid vähendada. Märgatavalt väiksema kasumlikkuse peamiseks põhjuseks võibki lugeda nõrka nõudlust ja tihedat konkurentsi, mis on viinud ehitushindade alanemisele.

Börsile saadetud aruandes tuuakse välja, et Nordeconi eesmärk on sel ja järgmisel aastal kulubaasi tervikuna vähendada 30% võrreldes aastatega 2007-2008.

Teise kvartali puhaskasumile avaldas mõju ka dividendidega seotud tulumaksukulu pea kuue miljoni krooni ulatuses.

Ehituslepingute teostamata tööde maht oli poolaasta lõpu seisuga 1,568 miljardit krooni, aasta varem oli sama näitaja aga 3,196 miljardit krooni.

Vaatamata negatiivsetele rahavoogudele on Nordeconi finantsseisund endiselt rahuldav - vabu rahalisi vahendeid oli bilansipäeva seisuga 158,1 miljonit krooni (aasta tagasi 321,8 miljonit krooni). Käibevara 1,5 miljardit krooni, millest varud moodustasid 0,5 miljardit krooni, lühiajalisi kohustusi aga 1,1 miljardit krooni. Ettevõtte hinnangul moodustab vabade rahaliste vahendite hulk keerulisemates majandustingimustes äritegevuseks piisava likviidsusvaru.

Investorid hindavad Nordeconi teise kvartali saavutust tubliks - aktsia hind on preagu 8,5% kallim kui eile.

Poolaasta lõikes teenis Nordecon puhaskasumiks 5,2 miljonit krooni (mullu 110,8 miljonit krooni) ja käibena deklareeriti kuue kuuga 1,23 miljardit krooni (mullu 1,87 miljardit krooni).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785