6. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juulis tehti vähem tehinguid kui juunis

Juulis tehti Eestis Maa-ameti andmetel kokku 2036 ostu-müügitehingut kinnisvaraga. Juunis oli sama näitaja 2053, mis teeb juulikuu languseks võrreldes eelneva kuuga alla ühe protsendi.

Võrreldes 2008. aasta juulikuuga, langes juulis ostu-müügitehingute arv 33 protsenti. 2009. aasta igal kuul on vastav võrdlusarv ületanud 30 protsenti, välja arvatud juunikuus, mil see oli 22 protsenti.

Selle aasta rekordarv ostu-müügitehinguid toimus Harjumaal. Võrreldes juunikuu 808 tehinguga sõlmiti juulis 928 ostu-müügitehingut ehk 13 protsenti rohkem kui eelneval kuul. Samuti kasvas ostu-müügitehingute arv ka Saaremaal, kus võrreldes eelmise kuu 78 tehinguga sõlmiti juulis 126 ostu-müügitehingut ehk 38 protsenti rohkem. Ülejäänud maakondades jäi ostu-müügitehingute arv eelneva kuuga võrreldes peaaegu samale tasemele või langes.

Harjumaa 928-st ostu-müügitehingust tehti 661 Tallinnas. Võrdluseks juunis sõlmiti Tallinnas 571 kinnisvara ostu-müügitehingut. Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud vanemmaakleri Maia Daljajevi sõnul on ostu-müügitehingute kasvu üheks põhjuseks Harjumaal see, et müüjad on muutunud kompromissialtimaks.

Tänu sellele, et ostjate pakkumisi kuulda võetakse, on hinnad neile ka taskukohasemaks muutunud ning tehinguid tehakse. Positiivne on veel see, et võrreldes aasta algusega näidatakse rohkem huvi üles hoonestamata kinnistute vastu. Elamukruntide puhul on ostjate jaoks lisaks heale asukohale ja kõrghaljastusele tähtis ka kõigi kommunikatsioonide, seahulgas teede ja trasside olemasolu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785