Basic Ehitus pankrotistus

Täna kuulutas Harju maakohus välja AS Basic Ehituse pankroti. Pankrotimäärus kuulub viivitamatult täitmisele, selgus Ametlikest Teadaannetest.

Kohus kutsub ka võlgniku esindaja juhatuse liikme Leho Kolgi võlgniku vannet andma. Võlausaldajate esimene üldkoosolek leiab aset Tartu mnt kohtumajas 26. augustil kella 10.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nõude tekkimise alusest ja nõude täitmise tähtpäevast.

Pankrotimääruse peale võib ehitusfirma 15-e päeva jooksul esitada määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule.

Krediidiinfo andmetel on Basic Ehituse maksuvõlg tänase päeva seisuga riigi eest 5,9 miljonit krooni, millele lisandub intressivõlg summas pea 732 tuhat krooni. Samuti on ehitusettevõttel esitamata 8 maksudeklaratsiooni.

Basic Ehituselt ootavad võlgade ära maksmist kaks inkassofirmat, Erimell, turvateenistus Alfastar, Konke, E-Service, Saurum Invest, A-Security ja Puukeskus. Kokku tahavad need firmad saada umbes 4,5 miljonit krooni.

19. märtsil kirjutas Äripäev sellest, kuidas ehitusfirma Basic Ehitus andis sisse pankrotiavalduse eelmise aasta kevadel Paldiskis tööd alustanud biodiisli tootja vastu. Ehitusfirma juhataja Leho Kolk ei soostunud täpsustama, millistel asjaoludel Paldiski biodiisli tehas neile võlgu on jäänud ning kui suurtest summadest jutt.

Basic Ehituse omanikud on Leho Kolk ja OÜ SLG Groupi kaudu Anti Selge.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed