31. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koger & Partnerid: Leviehitusele said saatuslikuks eratellijad

Koger & Partnerid tegevjuht Andres Pärloja sõnul said Leviehitusele saatuslikuks eratellijad, kes ei suutnud oma kohustusi täita.

Pärloja sõnutsi on hetkel ainuke kindel tellija riik. „Võib öelda, et riik pole mitte ainus kindel tellija, vaid üldse ainus tellija,“ märkis ta.

Pärloja ei olnud nõus sellega, et Leviehituse pankrot tähendab nüüd seda, et pankrotilaine on jõudnud suurte ehitusfirmadeni. (Leviehituse käive oli ligi 400 mln kr) „Ühe ettevõtte põhjal ei saa seda otsustada,“ rõhutas Pärloja.

Ent kuidas mõjutab Leviehituse pankrot ehitusturgu? „Üks konkurent riigihangetel vähem,“ ütles ta, ent lisas - kui üldehituse riigihanke konkursil osaleb 10-20 firmat, siis ei oma ühe ettevõtte kadumine suurt kaalu.

Tema sõnutsi on Leviehituse pankrot tähtis just piirkondlikus tähenduses, kuna tegu oli Viljandimaa ühe suurema ehitusettevõttega, mis tähendab hulga töökohtade kadumist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785