31. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Virumaa kinnisvaraturg elavneb

Ida-Virumaa kinnisvaraturg on hakanud tasapisi elavnema Uus Maa Kinnisvarabüroo Jõhvi esinduse juht Hannes Hallik.

Korteriomandite müük moodustas näiteks võrreldes aasta taguse ajaga Ida-Virumaal 72,5 protsenti, mis on ca 20% enam kui näiteks Harjumaal.  2009. aasta 1. poolaastal on Jõhvis sooritatud 50 korteriomandi ostu-müügi tehingut, 2008. aasta samal perioodil oli selleks arvuks 68.  Kui kinnisvarahind on õiglane, kulub müügiperioodiks maksimaalselt 3-4 kuud.

Kinnisvaraturg on olnud pikalt madalseisus, kuid nüüd on tunda juba reaalset aktiivust. Paljud on aru saanud, et kinnisvarahinnad oluliselt enam ei lange ja on sobiva kinnisvaraobjekti leidmisel selle ka ostnud, kuid siiski on turul ka inimesi, kes ootavad utoopilist hinnalangust. Kinnisvarapakkumiste hulk on suur ja see on omajagu kirju.

Täna leidub pakkumiste hulgas väga hea hinnaga kinnisvara, mille hind aja jooksul vaid tõusta saab, sest mõne objekti puhul on hind tõepoolest juba põhja jõudnud. Kes otsustavad veel suuremat hinnalangust oodata, võivad hiljaks jääda ja sobivast kinnisvarast ilma jääda. Kui on ikka vajadus kodu osta, siis praegu on soodsaim aeg.Näiteks, kui tänase seisuga saab Jõhvis kommunikatsioonidega maja osta 600 000 krooniga, siis on ebareaalne oodata, et selle hind veel kukuks ja selle saaks osta 300 000 - 400 000 krooniga.

Huvi on tõusnud ka uute korterite vastu, mille hinnad on läbi teinud tõsise korrektuuri, kohati on langus olnud rohkem kui 50%. Ahtmes, Aru tn 3 asuvate korterite ruutmeetrihinnad on võrreldes 2007. aastaga langenud 14 000 kroonilt 5600 kroonini. Jõhvis Veski tänav 1 uues majas on ruutmeetri hind langenud varasemalt 18 000 kroonilt  9000 kroonini ja Narvas Kraavi tn 7 uues korterelamus  22 000 kroonilt 13 000 kroonini. Remonditud ja heas korras järelturu korteri Jõhvis võib täna saada keskmiselt 5000-kroonise ruutmeetri hinnaga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785