29. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu uue silla valmimine venis 7 kuud

Kuigi ehitusaeg venis plaanitust seitse kuud pikemaks, selgub Tartu uue autosilla nimi ometi alles tund enne homset avamist, mil volinikel on valida Vabadussilla, Vabaduse silla, Soolikasilla ning veel paarikümne kandidaadi vahel, vahendab Tartu Postimees.

Sillaehitusfirma Tilts Eesti filiaali direktor Vladislav Kulkov ütles Tartu sild polnud lahenduselt kergete killast ja probleeme kerkis sageli, mistõttu algsed ehitusgraafikud muutusid makulatuuriks.

«Väga kitsas oli,» nimetab Kulkov ühe takistuse, «seetõttu ei olnud korraga võimalik mitut töö teha.»

Ehitusel järelevalvet teinud Rein-Matti Laarmaa sõnul ei osanud ehitaja tööde raskust arvestada ja seega etteantud ajagraafikus püsida.»

Silla lõpphinnaks jäi 161 045 951 krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785