28. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sirkel & Mall: Käibemaksuga ei tohiks mängida!

Arhitektuuri- ja inseneribüroo Sirkel & Malli juhatuse liikme Margo Koppeli sõnul riik ei tohiks käibemaksuga mängida.

Käibemaksu määra taaskordne muutmine oleks riigi poolt eelkõige ettevõtjate topeltkaristamine. See, et õiguskantsler Teder juhib tähelepanu seaduse vastuoluga põhiseadusega on iseenest hea, kuid antud kontekstis on kannatajaks jällegi ettevõtjad. Sirkel & Mall OÜ on just lõpetanud mitmed läbirääkimised riigihangete osas oma

Tellijatega, kus hinnati pooleli olevate tööde mahud, et fikseerida millises osas esitatakse arve 18% km määraga ja millises 20% km määraga. Kui Riigikogu peaks seaduse üle uue otsuse langetama on kõik seni saavutatud kokkulepped vaja veelkord üle vaadata, mis on ilmselge lisakulu nii rahaliselt, kui ka ajaliselt. 

Vaatamata sellele, et Sirkel & Mall sai uue käibemaksumäära jõustusmisega ca 100 000 krooni kahjumit,  kuid oleme siiski nõus, et 20% määra ei hakataks taaskord muutma, sest pikas perspektiivis ei võita heitlikusest riik ega ühiskond tervikuna.   

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785