Autor: Silvia Kruusmaa • 24. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT: Baltimaade turuseis jätkuvalt nõrk

Baltimaades jäi esimesel poolaastal ehitusturu situatsioon jätkuvalt nõrgaks, seisis YITi esimese poolaasta aruandes.

Konkurents ehitusprojektide pärast oli ekstreemselt suur ning turul oli ka probleeme projektide finantseerimisega. YIT on nihutanud fookuse elamuehitusest lepingutele ning on võitnud ka väiksemate ehitushangete lepinguid, millega on vaigistatud järsku kukkumist.

2009. aasta jooksul ei ole YIT Baltimaades alustanud ühtegi elumaja ehitust ning YIYil on õnnestunud vähendada kätte jäänud elumajade hulka.

Jaanuarist juunini müüdi Lätis, Leedus ja Eestis 200 kinnisvaraobjekti. Neist 53 müüdi esimeses kvartalis ning 147 teises kvartalis.

550 eluasemeobjekti ehitus viidi lõpule sel perioodil. Juuni lõpu seisuga oli veel pooleli 42 elamuehitusprojekti, millest 27 olid müüdud.

Juuni lõpu seisuga on YITil käes 96 müügis olevat elamuehituse üksust.

YIT Groupi käive kahanes esimesel poolaastal 13% 1,67 miljardi euroni. Tegevuskasum kukkus aga 60% 60 miljoni euroni (mullu samal ajal oli 149 miljonit eurot). Baltimaadest tuli vaid 2% käibest (2008.a. 5%).

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785