24. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: riigiga jagelemise asemel keskendume põhitegevusele

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles Äripäeva päevaküsimusele – kas plaanite ebaseadusliku käibemaksu tõusu tõttu saadud kahju riigilt sisse nõuda?- vastates, et ei pea mõistlikuks riigiga jageleda.

„Meie jaoks oli muudatus eelkõige tööprotsesse kurnav ja kahju seega pigem moraalne- otsest rahalist kaotust Pindi Kinnisvara maksumuutusega ei saanud, kui just raamatupidajate ületunde rahasse mitte arvestada,“ märkis ta.

Soomani sõnutsi ei näe nad põhjust protsessima hakkamiseks- riigiga jagelemise asemel on mõistlik hetkel keskenduda oma põhitegevusele ja kinnisvara vahendamise, hindamise ja korrashoiu teenuseid arendada. Igasuguse nõude ülesehitamine ja selle kaitsmine viib fookuse ärilt ära. „Elame edasi ja aktsepteerime, et maksutõus oli järelikult riigi seisukohalt vajalik.“

Õiguskantsler Indrek Teder teatas, et tema hinnangul on juulis toimunud ootamatu käibemaksutõus ebapiisava etteteatamisaja tõttu põhiseadusvastane.

Väikefirmade Assotsiatsioon (EVEA) kogub kokku firmadelt infot sellle kohta, kui palju nad ootamatust maksumuutusest kahju said ning plaanib siis selle riigilt sisse nõuda.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785