24. juuli 2009

Sooman: riigiga jagelemise asemel keskendume põhitegevusele

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles Äripäeva päevaküsimusele – kas plaanite ebaseadusliku käibemaksu tõusu tõttu saadud kahju riigilt sisse nõuda?- vastates, et ei pea mõistlikuks riigiga jageleda.

„Meie jaoks oli muudatus eelkõige tööprotsesse kurnav ja kahju seega pigem moraalne- otsest rahalist kaotust Pindi Kinnisvara maksumuutusega ei saanud, kui just raamatupidajate ületunde rahasse mitte arvestada,“ märkis ta.

Soomani sõnutsi ei näe nad põhjust protsessima hakkamiseks- riigiga jagelemise asemel on mõistlik hetkel keskenduda oma põhitegevusele ja kinnisvara vahendamise, hindamise ja korrashoiu teenuseid arendada. Igasuguse nõude ülesehitamine ja selle kaitsmine viib fookuse ärilt ära. „Elame edasi ja aktsepteerime, et maksutõus oli järelikult riigi seisukohalt vajalik.“

Õiguskantsler Indrek Teder teatas, et tema hinnangul on juulis toimunud ootamatu käibemaksutõus ebapiisava etteteatamisaja tõttu põhiseadusvastane.

Väikefirmade Assotsiatsioon (EVEA) kogub kokku firmadelt infot sellle kohta, kui palju nad ootamatust maksumuutusest kahju said ning plaanib siis selle riigilt sisse nõuda.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688