20. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tromp: meil pole põhjendamatuid võlgnevusi

Facio Ehituse tegevjuht Toomas Tromp vastas ehitusuudised.net küsimusele, kas neil on võlgnevusi alltöövõtjate hulgas, et neil ei ole  põhjendamatuid võlgnevusi.

„Küll on igapäevaselt teemaks tööde mitteõigeaegne valmimine, ebarahuldav kvaliteet, lepingu tingimuste eiramine, vigased arved jms.Probleemide suurenemine suhetes allhankijatega on kaasnenud järsu langusega ehitusturul,“ märkis ta.

Tema sõnul püüavad nad tekkivaid erimeelsusi lahendada võimalikult õiglaselt ja kiiresti, kõigi osapoolte (tellija,peatöövõtja,alltöövõtja) huve arvestades. Samas toob see mõnikord kaasa viivituse maksete tasumisel, millega tuleb arvestada ja mida ei saa välistada ka edaspidi.

2009. aasta esimesel poolel oli ettevõttel ca 1200 lepingupartnerit - alltöövõtjat, allhankijat ja teenuste osutajat (arvestame neid, kellega toimus rahalisi arveldusi). Bilansipäeva seisuga oli ettevõttel lühiajalisi kohustusi 177,6 miljonit krooni ja käibevara kohustuste katteks 316,6 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785