16. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kortermajja valitakse elanikke vanuse järgi

Crotona Senior Apartments on uus 96 korteriga kaheksakorruseline üürimaja New Yorgis Bronxis, kus võivad elada vaid perekonnad, mille üks liige on vähemalt 62 aastane, kirjutab Ekspresskinnisvara.ee.

Arendusprojekti taga seisab Highbridge Community Development Corporation, mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on rajada elamuid erivajadustega inimestele ja peredele. Ettevõtmist juhib Manhattani Püha Patriku vana katedraali pastor Donald Sakano, kirjutab The New York Times.

Keskmisest kallimas vanurite elamus sõltuvad üürihinnad korteri suurusest, mis on vahemikus 45 kuni 82 ruutmeetrit. Ühe-, kahe- ja kolmetoaliste korterite eest küsitakse kuus vastavalt 638, 683 ja 823 USA dollarit. Elamispinna suurusest sõltub ka nõutav minimaalne perekonna aastane sissetulek, mis varieerub 23 520-st 47 520 USD-ni.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785