14. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn: Pirita jõe äärsele arendusele pole KMH-d vaja

Tallinna linnavalitsus on otsustanud, et Pirita linnaossa Pirita jõe paremkaldale silla ja mere vahele plaanitava arenduse detalplaneeringule pole keskkonnamõjude hinnangut (KMH) vaja koostada.

Tallinna linnavalitsus märkis Ametlikes Teadaannetes ilmunud teates, et KMH-d pole vaja teha, kuna detailplaneeringuga ei kavandata olulise keskkonnamõjuga tegevusi, planeeringu elluviimine ei kahjusta kaitstavaid loodusobjekte ning see ei mõju negatiivselt Pirita loodusalale.

Detailplaneering teeb ettepaneku Pirita jõe ehituskeeluvööndi vähendamiseks, kuid see ei too kaasa olulist keskkonnamõju.

Juuli alguses algatatud detailplaneeringu eesmärk on Pirita linnaosas asuva Merivälja tee 1c ja Merivälja tee 1f kinnistute piiride ja maakasutuse muutmine ning ehitusõiguse määramine sotsiaalse suunitlusega kuni kolmekorruseline mitmefunktsionaalne hoone ehitamiseks.

Samuti on kavas uuendada olemasolev kommertskai ja ehitada välja 41-kohaline jahtlaevade kai.

Tallinna linnavalitsuse teatel on planeeritavasse ärihoonesse kavandatud vabaajakeskus, sadamaruumid, ujula, spordiklubi, kauplus, purjespordikeskus, kohvik ja vetelpäästestaap. Detailplaneeringus käsitletava maa-ala suurus on 11,74 hektarit.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Liivi Port Services OÜ. Planeeringueskiisi koostas Optimal Projekt OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785