3 juuli 2009
Jaga lugu:

Nõmme turuhoone restaureerimistöödega ollakse graafikus

Muinsuskaitse all oleva Nõmme ajaloolise turuhoone restaureerimistööd kulgevad plaanipäraselt. Lepingu järgi peab vana hoone valmis olema 30. septembriks. Külastajajatele avatakse maja 10. oktoobril.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on hoones juba teostatud vajalikud lammutustööd ning välja vahetatud mõningad detailid. Samuti on puhastatud kelder ning säilitatavad sisemised voodrilauad ja tuulekastid. „Juulis alustatakse vihmaveesüsteemide vahetusega, paigaldatakse uus katusekate, restaureeritakse või vahetatakse aknad ning paigaldatakse uued tehnovõrgud,“ kirjeldas Vakra tööde käiku.

Linnaosavanema kinnitusel saab Robert Natuse projekti järgi valminud maja lõpptulemusena tänapäevase, praktiliselt toimiva ja esteetiliselt kõrgtasemelise kuue, mis vastab kehtivatele tervisekaitse ning tuletõrjenormidele. Uues turuhoones hakatakse müüma puu- ja juurvilju.

Oktoobri alguses avatavas hoones on maksimaalselt arvestatud ka ratastoolis ning lapsevankriga klientidega. „Maja saab automaatselt avanevad uksed, samuti on sinna planeeritud tualetid, kus on silmas peetud liikumispuudega inimeste vajadusi,“ lisas Vakra.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee