3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme turuhoone restaureerimistöödega ollakse graafikus

Muinsuskaitse all oleva Nõmme ajaloolise turuhoone restaureerimistööd kulgevad plaanipäraselt. Lepingu järgi peab vana hoone valmis olema 30. septembriks. Külastajajatele avatakse maja 10. oktoobril.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on hoones juba teostatud vajalikud lammutustööd ning välja vahetatud mõningad detailid. Samuti on puhastatud kelder ning säilitatavad sisemised voodrilauad ja tuulekastid. „Juulis alustatakse vihmaveesüsteemide vahetusega, paigaldatakse uus katusekate, restaureeritakse või vahetatakse aknad ning paigaldatakse uued tehnovõrgud,“ kirjeldas Vakra tööde käiku.

Linnaosavanema kinnitusel saab Robert Natuse projekti järgi valminud maja lõpptulemusena tänapäevase, praktiliselt toimiva ja esteetiliselt kõrgtasemelise kuue, mis vastab kehtivatele tervisekaitse ning tuletõrjenormidele. Uues turuhoones hakatakse müüma puu- ja juurvilju.

Oktoobri alguses avatavas hoones on maksimaalselt arvestatud ka ratastoolis ning lapsevankriga klientidega. „Maja saab automaatselt avanevad uksed, samuti on sinna planeeritud tualetid, kus on silmas peetud liikumispuudega inimeste vajadusi,“ lisas Vakra.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785