3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elamuehitus käib Briti valitsusel üle jõu

Ühendkuningriigi valitsus murrab oma kauakestnud lubadust ehitada 2010.-2011. aastaks 70 000 odavat eluaset, teatab Guardian.

Ekspresskinnisvara.ee kirjutab, et 2007. aastal lubas Suurbritannia toonane elamumajandusminister Yvette Cooper ehitada 2010.-2011. aastaks üle 70 000 odava eluaseme. Gordon Browni hiljuti avalikustatud parteidokumendis "Building Britain's Future" ("Ehitades Britannia tulevikku") esitatud arvud näitavad, et tegelikkus jääb plaanidest kaugele maha.

Sellenädalaste andmete põhjal loodab Briti valitsus saada 2010.-2011. aastaks valmis vaid 56 450 eluaset, mida on 13 550 võrra vähem kui lubatud.

Teine oluline muutus on sotsiaalpindade arvus. Kaks aastat tagasi tõotas valitsus anda 45 000 kodu abivajajatele odavalt väljaüürimiseks, nüüdseks on see arv kahanenud 13 500ni.

"Meie siht on jätkata odavate eluasemete projektiga ka praeguses majanduskliimas," kinnitas kogukondade ning kohalike omavalitsuste ministeeriumi pressiesindaja. "Seepärast me suurendame investeeringuid, algatame uusi elamuehitusprojekte ning kaitseme töökohti. Me teame, et pikaajalisi eesmärke on praegu raske saavutada, kuid oleme otsustanud teha kõik, mis vaja, et panna alus Britannia taastumisele kriisist."

"Gordon Browni loosung "Briti kodud Briti inimestele" ei varja fakti, et tema valitsuse katse Briti elamukriisiga võrrelda on läbikukkunud," kuulutas varivalitsuse elamumajandusminister Grant Shapps. "Pärast elamumajandusministrite järjestikust väljavahetamist ning hiilgavaid raporteid on elamuehitus ikkagi madalaimal tasemel pärast 1947. aastat. Eesmärgid tulevad ja lähevad, ent ühtegi neist ei suudeta saavutada."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785