2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnumaa puiduklaster elavdab majanduselu

Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse ja kaheksa Pärnumaa puiduettevõtte koostööprojekt ehk puiduklaster seab eesmärgiks suurendada puidufirmade konkurentsivõimet ning luua töökohti, kirjutab Pärnu Postimees.

Mullu novembris Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) klastri-programmi avamisest indu saanud projekti siht on projektijuhi ja kaubanduskoja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda sõnutsi anda maakonna puidutööstusele uus hingamine.

"Kuigi ettevõtted omavahel konkureerivad, on klastri põhimõte ettevõtete koostöö ühiste eesmärkide nimel, peale selle koostöö kohalike omavalitsuste, haridus- ja teadusasutustega," rääkis Kuuda klastrite olemusest. "Rahvusvaheliselt on selline praktika ennast õigustanud," lisas ta.

Projektijuhi hinnangul tuleb Pärnu linna tulubaas tööhõive kaudu eelkõige tööstussektoritest. "Vaadates Pärnumaa majandusstruktuuri ja tööhõivet, tuleb panustada tööstussektori arengusse, aidata kaasa ekspordi kasvule ja töökohtade tekkimisele," ütles Kuuda.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785