2. juuli 2009

Pärnumaa puiduklaster elavdab majanduselu

Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse ja kaheksa Pärnumaa puiduettevõtte koostööprojekt ehk puiduklaster seab eesmärgiks suurendada puidufirmade konkurentsivõimet ning luua töökohti, kirjutab Pärnu Postimees.

Mullu novembris Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) klastri-programmi avamisest indu saanud projekti siht on projektijuhi ja kaubanduskoja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda sõnutsi anda maakonna puidutööstusele uus hingamine.

"Kuigi ettevõtted omavahel konkureerivad, on klastri põhimõte ettevõtete koostöö ühiste eesmärkide nimel, peale selle koostöö kohalike omavalitsuste, haridus- ja teadusasutustega," rääkis Kuuda klastrite olemusest. "Rahvusvaheliselt on selline praktika ennast õigustanud," lisas ta.

Projektijuhi hinnangul tuleb Pärnu linna tulubaas tööhõive kaudu eelkõige tööstussektoritest. "Vaadates Pärnumaa majandusstruktuuri ja tööhõivet, tuleb panustada tööstussektori arengusse, aidata kaasa ekspordi kasvule ja töökohtade tekkimisele," ütles Kuuda.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688