1. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaa ökomajad toodavad energiat

Saksamaal Freiburgis asub päikeseküla, kus kohalikud elavad värviküllastes majades, mis toodavad energiat keskmiselt kolm korda rohkem, kui nende elanikud vajavad, kirjutab bioneer.ee.

Tänu sellele on majaomanikest  saanud “öko-ettevõtjad”, kes müüvad enda kodude toodetud elektrit tagasi rahvuslikule elektrivõrgule. Tulu elektrimüügist ulatub tuhandete eurode eest aastas.

Freiburg on teadlikult ehitanud üles oma majandust ja mainet, olles  üks Saksamaa rohelisemaid linnu.  900-aastane linn otsustas 1970-ndatel keelduda tuumaenergiast ning selle asemel arendas päikeseenergial põhineva tööstuse.

1996. aastal  kiitis linn heaks resolutsiooni, millega lubati 2010. aastaks vähendada CO2 emissiooni 25% allapoole 1992. aasta taseme.

Aastal 1997 otsustas Solar-Fabrik  linna ehitada mittereostava päikeseenergia tootmise tehase. Turistid üle kogu maailma külastavad linna, et tutuvuda selle üliprogressiivse arhitektuuri, linnaplaneeringu, hariduslike institutsioonide/organisatsioonide ja tööstuse ning teadus- ja arendustegevusega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785