1. juuli 2009
Jaga lugu:

Piritale kavandatakse uut rannahoonet

Tallinna linnavalitsus võttis tänasel istungil vastu otsuse algatada detailplaneering, mis  näeb ette Piritale uue, mitmekülgseid vaba aja veetmise võimalusi pakkuva rannahoone rajamise ning ühtlasi jahisadama laiendamise.

 „Pirita jõe suudme paremkalda alale detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on supelranna ja jahisadama naabrusesse mitmesuguseid vaba aja veetmise võimalusi luua ning ühtlasi suurenenud nõudluse tõttu kitsaks jäänud Pirita jahisadamat laiendada,“ ütles abilinnapea Taavi Aas.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul oli vana rannahoone ümber ehitamine korterelamuks suur viga. „Aastaid tagasi ümber ehitatud rannahoone saab endale järglase,“ ütles Terik. Linnaosa vanema sõnul on praegu Pirita jõe paremkaldal asuva surfiklubi välimus ajast ja arust ning koht väärib paremat arhitektuurilist lahendust. „Nähes uue rannahoone maketti, tõusid ootused väga kõrgele,“ lausus Terik.

Merivälja tee 1c kinnistule plaanitakse rajada kuni kolmekorruseline mitmeotstarbeline ärihoone, rekonstrueerida olemasolev kai ning ehitada juurde 41-kohaline jahtlaevade kai. Ärihoonesse on kavandatud vabaajakeskus, sadamaruumid, ujula, spordiklubi, kauplus, purjespordikeskus, kohvik ja vetelpäästestaap. Planeeritav ehitis muudab piirkonna atraktiivsemaks ja rannaala aastaringselt aktiivselt kasutatavaks. Detailplaneeringus käsitletava maa-ala suurus on 11,74 ha.

Ala jääb täitma avaliku linnaruumi funktsiooni ning tänased promenaadid, kergliiklus- ja jalakäijate teed säilivad. Uue rannahoone asukohast hõlmab praegu suure osa amortiseerunud tribüün ja mini-golfi väljak. Merivälja tee 1 kinnistul asub arhitekt Artur Jürvetsoni projekteeritud ja 1939. aastal ehitatud Regati restoran, praegu asub hoones kaubanduskeskus ning naaberkinnistul üldkasutatav parkla.

Ala ümbruses asuvad valdavalt äri-, sotsiaal- ja transpordimaa sihtotstarbelised kinnistud: üle Pirita jõe asub Pirita TOP SPA hotellikompleks, Merivälja tee ääres kloostri kompleks, Vaba Aja Keskus, Pirita Linnaosa Valitsus, postkontor, mitmed kauplused ja teised väiksemad teenindusasutused. Üldkasutatava rohealana jääb lähedusse Pirita ranna parkmets ja supelrand. Planeeritav ala on piiritletud Pirita jõe, Tallinna lahe, supelranna, männimetsaga ning Merivälja teega.

Detailplaneeringu koostamise korraldaja on Tallinna Linnaplaneerimise Amet, eskiisi koostas Optimal Projekt OÜ.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt