22. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskööl langeb võidusambalt kate

Täna keskööl avatakse ametlikult Vabadussõja võidusammas, tseremoonia algab tund varem ja rahvast oodatakse Vabaduse väljakule juba kella kümnest.

Täna õhtul kell 23.00 algab Tallinnas Harjumäe nõlval Vabadussõja võidusamba avamine. Kõnega esineb president ning toimub  oikumeeniline samba pühitsemise tseremoonia, millel osalevad kõikide konfessioonide esindajad.

Sellele järgneb tunnine kontsertetendus, mis põhineb Urmas Sisaski oratooriumil “Pro Patria”, mis räägib esimeste eestlaste saabumisest Läänemere kallastele, nende muistsetest võitlusest ning langenud kangelastest.

Rahvast oodatakse kell 22.00 Vabaduse väljakule, kus ülesseatud ekraanidele näidatakse kaadreid Vabadussõjast ning kuvatakse kõigi langenute nimed.

Täpselt südaööl, Võidupüha esimestel minutitel süttib monumendi valgustus ning Vabadussõja võidusammas avatakse ametlikult.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785