19. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riias järelturu korterid kahe aastaga üle 2,5 korra odavamad

Võrreldes Tallinnaga, on lõunanaabrite metropolis keskmine järelturu korteri ruut langenud palju kiiremini - kiviks kaelas majanduskriis.

Kui 2007. aasta juulis maksis Tallinnas keskmine järelturu korteri ruutmeeter 26 000 kr/m2, siis Riias sai sarnase klassi kinnisvara ruudu kätte 25 400 krooniga.

Nüüd paar aastat hiljem majanduskrisi tingimustes läheb Tallinnas üks keskmine järelturu korter müüki ruudu hinnaga 14 200 krooni. Kuid Riias saab sellise kinnisvara omanikuks juba 9 500 krooniga ruutmeetri kohta.

Seega Eesti pealinnas on järelturu korteri keskmine ruutmeetrihind langnud 11 800 krooni ehk 45,4 %. See-eest lätlaste pealinnas on see näitaja suisa kukkunud 15 900 krooni ehk 62,6 %.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785