18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teedeprojekt esitles Nasva kergliiklusteed 3D animaesitlusena

Esmakordselt Saaremaa teedeehituse ajaloos kasutas projekteerija Teedeprojekt OÜ Loode–Tehumardi kergliiklustee eelprojekti avalikul arutelul kolmemõõtmelist animaesitlust, kirjutab Oma Saar.

Animaesitluse autori Renek Loorensi sõnul loob maa-ameti ortofotode põhjal tehtud kolmemõõtmeline pilt ruumis liikumise efekti, kusjuures kavandatavat 13,5 km pikkust teelõiku saab näha nii linnulennult kui ka sõidukijuhi silme läbi. Loorensi sõnul on kolmemõõtmelise pildi kasutamine maanteede projekteerimisel üsna uus nähtus.

Sõrve maantee 2,8–16,3 km vahelisele lõigule kavandatud kergliiklustee ühendab omavahel Kuressaare linna Sõrve-suunalise kergliiklustee ja Tehumardi–Salme kergliiklustee. Loode–Tehumardi kergliiklustee ehitus koos Sõrve maantee rekonstrueerimisega algab tõenäoliselt viie aasta pärast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785