16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puidusektori kadumine tooks ettearvamatud tagajärjed

Languses ehitussektoriga koos on löögi alla sattunud ka puiduettevõtted. Ligi 30 koostööst huvitatud Valga-Võru-Põlva puiduettevõtjate pidasid vajalikuks ümarlaua korraldamist, teemadeks ettevõtluse tugisüsteemi võimalused, toetuste info ja välispartnerite leidmine.

„Kolme maakonna puiduettevõtted on aegade jooksul moodustanud tugeva ja arvestatava valdkonna siinsel ettevõtlusmaastikul ning siit ka põhjendatult suur huvi ümarlaua toimumise suhtes,“ rääkis Võrumaa arenguagentuuri juhataja ja arengukonsultandi Diana Timošova ajalehele Valgamaalane.

Valgamaa Arenguagentuuri ettevõtluskonsultandi Jana Iljini sõnul on Tartu Ülikooli makroökonoomika professor Raul Eamets ennustanud pikemas perspektiivis puidu- ja tekstiiliettevõtete praegusel kujul kadumist Eestist. „Puidusektoris töötab nimetamisväärne hulk inimesi ja kui see haru peaks kokku varisema, on tagajärjed ettearvamatud,“ rääkis Iljin kurjakuulutavast ennustusest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785