12. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome eramuturg tõmbus 39% koomale

Eramuturul tehtud tehingute arv on selle aasta esimese nelja kuu jooksul kahanenud Soomes 39 protsenti mullusega võrreldes, Helsingi ümbruses koguni 45 protsenti.

Statistikakeskuse andmetel langesid ühepereelamute hinnad jaanuarist aprillini eelmise aasta sama ajaga võrreldes kogu riigis keskmiselt 4,1 protsenti, vahendab E24.

Helsingi ümbruskonnas langesid eramute hinnad selle aasta nelja kuu jooksul 14 protsenti: ühepereelamu ruutmeeter maksis pealinna piirkonnas maksis  2350 eurot ehk 36 800 krooni, mujal Soomes aga 1298 eurot ehk 20 310 krooni.

Eramukruntide ruutmeetrihinnaks oli Soomes keskmiselt 11 eurot ehk 172 krooni, maatüki suurus oli keskmiselt 2680 ruutmeetrit. 2008. aasta lõpuga võrreldes on krundid kallinenud keskmiselt 2,7 protsenti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785