Tartu hakkab linna planeerima 3D kaardi abil 

Tartu sai valmis linna hõlmava digitaalse kolmemõõtmelise vektorkaardi, mida hakatakse kasutama linnaplaneerimises.

„Tartu on esimene linn Eestis, kellel on nüüdsest kogu linna territooriumit hõlmav 3D-kaart. Täpsusega 1:2000 valminud vektorkaarti uuendati 2007. aastal tehtud aerofotode alusel,“ ütles linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven.

Uudset  kaarti hakatakse Ahvena sõnul kasutama ka linnaplaneerimises. 12. juunil kell 11  tutvustatakse linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnas (Raekoja plats 3, III korrus) 3D-kaardi valmistamise tehnoloogiat ja tööprotsessi, selle kasutamise võimalusi ning Tartu 3D andmete haldamise ja kasutamise võimalusi.

3D vektorkaardi tegemine läks linnale maksma ligi kolm miljonit krooni ning selle valmistas Eesti Kaardikeskus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed