10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu hakkab linna planeerima 3D kaardi abil 

Tartu sai valmis linna hõlmava digitaalse kolmemõõtmelise vektorkaardi, mida hakatakse kasutama linnaplaneerimises.

„Tartu on esimene linn Eestis, kellel on nüüdsest kogu linna territooriumit hõlmav 3D-kaart. Täpsusega 1:2000 valminud vektorkaarti uuendati 2007. aastal tehtud aerofotode alusel,“ ütles linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven.

Uudset  kaarti hakatakse Ahvena sõnul kasutama ka linnaplaneerimises. 12. juunil kell 11  tutvustatakse linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnas (Raekoja plats 3, III korrus) 3D-kaardi valmistamise tehnoloogiat ja tööprotsessi, selle kasutamise võimalusi ning Tartu 3D andmete haldamise ja kasutamise võimalusi.

3D vektorkaardi tegemine läks linnale maksma ligi kolm miljonit krooni ning selle valmistas Eesti Kaardikeskus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785