10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalli miljardikroonine investeering selgub juunis

8. mail allkirjastas Tallinn USAs Tallinn Entertainmenti (TE) esindajaga,  Ronald S. Lauderiga, linnahalli ümberkujundamise lepingu põhitingimuste projekti, mille kohaselt on eraettevõte nõus linnahalli korda ligi miljardi krooni eest. Kas leppest ka asja saab, selgub juunis, mil TE esindajad Tallinna tulevad.  

TE esindajad tulevad juunis Tallinna, et lepingu vorm ja sisu lõplikult kokku leppida, ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas Tallinna Postimehele. Tallinn Entertainment tegi ettepaneku, et linn sõlmiks firmaga 99 aastaks hoonestusõiguse lepingu, mille järgi TE maksab linnale algul mitte rohkem kui 40 miljonit krooni ning aastatel 5–99 igal aastal kuni kümme miljonit krooni. Tallinn tegi oma ettepaneku, mille järgi moodustataks ühisfirma ja linn saaks tulu linnahalli edaspidisest majandustegevusest.

Eelkokkuleppe järgi toimub linnahalli ja selle lähiümbruse arendamine kahes etapis: esimeses etapis renoveeritakse kontserdisaal ning ehitatakse hotell ja vaba aja keskus, rajatakse 2500–3000 maa-alust või -pealset parkimiskohta; teises etapis ehitatakse välja jahisadam ja laiendatakse messi- ja konverentsikeskust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785