10 juuni 2009

Linnahalli miljardikroonine investeering selgub juunis

8. mail allkirjastas Tallinn USAs Tallinn Entertainmenti (TE) esindajaga,  Ronald S. Lauderiga, linnahalli ümberkujundamise lepingu põhitingimuste projekti, mille kohaselt on eraettevõte nõus linnahalli korda ligi miljardi krooni eest. Kas leppest ka asja saab, selgub juunis, mil TE esindajad Tallinna tulevad.  

TE esindajad tulevad juunis Tallinna, et lepingu vorm ja sisu lõplikult kokku leppida, ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas Tallinna Postimehele. Tallinn Entertainment tegi ettepaneku, et linn sõlmiks firmaga 99 aastaks hoonestusõiguse lepingu, mille järgi TE maksab linnale algul mitte rohkem kui 40 miljonit krooni ning aastatel 5–99 igal aastal kuni kümme miljonit krooni. Tallinn tegi oma ettepaneku, mille järgi moodustataks ühisfirma ja linn saaks tulu linnahalli edaspidisest majandustegevusest.

Eelkokkuleppe järgi toimub linnahalli ja selle lähiümbruse arendamine kahes etapis: esimeses etapis renoveeritakse kontserdisaal ning ehitatakse hotell ja vaba aja keskus, rajatakse 2500–3000 maa-alust või -pealset parkimiskohta; teises etapis ehitatakse välja jahisadam ja laiendatakse messi- ja konverentsikeskust.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785