8. juuni 2009
Jaga lugu:

Uus Maa energiamärgis alates 1000 krooni

Uus Maa Kinnisvarabüroo hakkab uue teenusena väljastama energiamärgist, mille hinnaks kujuneb objektist olenevalt 1000-3000 krooni.

Kuna selle aasta algusest tuleb hoonete ja nende osade müüjatel ning väljarentijatel nõudmisel esitada tehingu sõlmimisel energiamärgis, alustas Uus Maa energiamärgise väljastamist Tallinna, Tartu ja Viljandi esindusbüroodes.

Alates 1. jaanuarist 2009 on inimestel, kes soovivad projekteerida uut eluaset, osta või üürida maja või korterit, õigus nõuda hoone energiamärgist, mis näitab soetatava kinnisvara energiasäästlikkust. Mida kõrgem on hoone energiatõhususe klass (A-st kuni G-ni), seda väiksemad on tulevikus energiaarved.

“Märgise olemasolu võib olla heaks argumendiks hinna kujunemisel ning energiamärgis annab ostjale garantii, et elamispinna igakuised ülalpidamiskulud püsivad samal tasemel, suurenedes ainult koos üldise energiasektori hinnatõusuga. Euroopa Liidu seaduse jõustumine Eestis on igati teretulnud, muutes kinnisvara ülalpidamiskulud ostjate jaoks selgemaks ja lihtsalt mõistetavaks, sest ostjatele on kuludokumendid väga olulised, ” märkis Uus Maa Kinnisvarabüroo hindamisosakonna juhataja Monika Kuntsel.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee