4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa kinnisvaraturg kukkus 53 protsenti

Tehingute maht Saaremaa kinnisvaraturul langes aastaga 53 protsenti, kusjuures ostu-müügitehingute arv kasvas pisut, selgub LVM Kinnisvara ülevaatest.

„Kui võrrelda käesoleva aasta esimest viit kuud eelmise aasta sama perioodiga, siis tehinguid tehti mullu 388 miljoni krooni eest, sel aastal vaid 183 miljoni krooni eest,“ kirjutab LVM Kinnisvara Kuressaare juhataja Heidi Puppart.

Keskmine tehinguväärtus on aastataguse perioodiga võrreldes vähenenud 60 % võrra ning tõenäoliselt jätkub lähima paari-kolme kvartali jooksul hindade langus veelgi, prognoosib ta.

Pupparti sõnul on kinnisvaraportaalides hetkel rekordarv müügikuulutusi ja ostjatel suurepärane võimalus valida. „Nõudlus on selgelt odavamate korterite järele, samuti pakuvad suvitajatele huvi soodsa hinnaga väikesed suvilad ja odavamad remonti vajavad maamajad,“ märkis ta.

Müüjatele soovitab ta loobuda suhtumisest „äkki keegi tuleb ja ostab“ ning määrata kinnisvarale majanduses ja kinnisvaraturul valitsevast olukorrast lähtuvalt õige turuhind.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785