4. juuni 2009

Kinnisvaraarendaja Greidport läks pankrotti

Tartu Maakohus kuulutas eile välja OÜ Greidport pankroti. Kinnisvaraarendusega tegelenud ettevõtte juht pankroti kõrval muid lahendusi ei näinud.

Greidporti tegevjuhi Gert Roosaare sõnul pankroti kõrval muid alternatiive ei kaalutud, kuna tõusu kinnisvaraturul ei ole kuskil paista. „Turul on kolm osapoolt – ostjad, müüjad ja finantseerijad, aga olukorras, kus finantseerimisvõimalused ei vasta ostjate vajadustele, ei ole korterite müük võimalik“, nentis ta.

Ametlikest teadaannetest selgub, et 3. juunil väljakuulutatud OÜ Greidporti (endine ärinimi Eesti Ehitusarenduse OÜ; reg nr 10943369, asukoht Lossi 21/23-8, Tartu) pankrot kuulub kohtumääruse järgi viivitamatule täitmisele, pankrotihalduriks nimetati Indrek Lepsoo, võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 22. juunil Tartu kohtumajas.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul pankrotiteate väljaandes Ametlikud Teadaanded ilmumise päevast arvates teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nõude tekkimise alusest ja nõude tähtajast.

„Omakapital oli meil plussis, ja loodame, et suudame varade arvelt kõik nõuded ära katta ja keegi ilma ei jää,“ rääkis Roosaar. Küsimusele, et millega ta plaanib edasi tegeleda, muigas ta: „Sheishellidele kolida,“ ja jätkas tõsisemalt: „Eestis on perspektiivid kehvad. Kinnisvara arendamine pole just prioriteetide hulgas ja eks edasi tuleb tegeleda teiste äridega.“

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688