4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraarendaja Greidport läks pankrotti

Tartu Maakohus kuulutas eile välja OÜ Greidport pankroti. Kinnisvaraarendusega tegelenud ettevõtte juht pankroti kõrval muid lahendusi ei näinud.

Greidporti tegevjuhi Gert Roosaare sõnul pankroti kõrval muid alternatiive ei kaalutud, kuna tõusu kinnisvaraturul ei ole kuskil paista. „Turul on kolm osapoolt – ostjad, müüjad ja finantseerijad, aga olukorras, kus finantseerimisvõimalused ei vasta ostjate vajadustele, ei ole korterite müük võimalik“, nentis ta.

Ametlikest teadaannetest selgub, et 3. juunil väljakuulutatud OÜ Greidporti (endine ärinimi Eesti Ehitusarenduse OÜ; reg nr 10943369, asukoht Lossi 21/23-8, Tartu) pankrot kuulub kohtumääruse järgi viivitamatule täitmisele, pankrotihalduriks nimetati Indrek Lepsoo, võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 22. juunil Tartu kohtumajas.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul pankrotiteate väljaandes Ametlikud Teadaanded ilmumise päevast arvates teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nõude tekkimise alusest ja nõude tähtajast.

„Omakapital oli meil plussis, ja loodame, et suudame varade arvelt kõik nõuded ära katta ja keegi ilma ei jää,“ rääkis Roosaar. Küsimusele, et millega ta plaanib edasi tegeleda, muigas ta: „Sheishellidele kolida,“ ja jätkas tõsisemalt: „Eestis on perspektiivid kehvad. Kinnisvara arendamine pole just prioriteetide hulgas ja eks edasi tuleb tegeleda teiste äridega.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785