4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga kümnes soomlane kaalub suvilaostu

Majandussurutis ei ole mõjutanud soomlaste unistust omada suvilat ning värske uuringu järgi on igal kolmandal soomlasel suvekodu ja iga kümnes kaalub selle ostu, kirjutab Taloussanomat.

Kinnisvaramüüjate kinnitusel on suvilamüük käinud Soomes majanduskitsikuse ajal peaaegu endises tempos, sest ostjaid ahvatlevad mõistlikud hinnad.

OP-Keskuse kinnisvaravahenduse juhi Kenneth Sandbergi sõnul on ostjateks üksikisikud ja pered, kelle eluasemelaen on peaaegu makstud ja majandusasjad korras. „Välismaalastest ostjate kahanenud arv on hinnatõusu lõpetanud. Kõige rohkem küsitakse sooduspakkumisi. Suvilate hinnad on praegu vahemikus 50 000–100 000 eurot,“ räägib Sandberg.

OP-Pohjola andmetel on 35% soomlastest suvila kas endal või perekonnal ning vaid mõni üksisk sooviks suvilat üürida. Uuringu järgi plaanib suvilaostu 10% neist soomlastest, kellel seda veel pole. See protsent pole eelmise aastaga võrreldes muutunud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785