4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituses langesid kulud 27%

Statistikaameti andmetel kahanesid ehitusettevõtjate kulud selle aasta esimeses kvartalis eelmise aastaga võrreldes kõige enam – 27 protsenti.

Kõikide ettevõtete tööjõukulud vähenesid aastaga 10 protsenti ning ettevõtlussektori kogukasum vähenes 79 protsenti.

Investeeringuid tegid ettevõtted esimeses kvartalis 8,5 miljardit krooni ulatuses, mis on 10% vähem kui aasta tagasi. Investeeriti peamiselt hoonete ja rajatiste ehitamisse ja rekonstrueerimisse ning masinatesse ja seadmetesse. Investeeringud hoonete ja rajatiste soetamisse suurenesid ligi kolmandiku ning investeeringud maasse 41%.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785