4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äärelinna büroos kokkuhoid parkimise pealt sadu tuhandeid

Parkimine soodsamas ja töökohast veidi kaugemal asuvas parklas võimaldab suurt säästu ning väike jalutuskäik võib aastas kokku hoida kümneid tuhandeid kroone, kirjutab Uus Maa blogis konsultant Siim Haabma.

Kui kesklinnas tegutsevas ettevõttes on 20 töötajat, kes kõik käivad autodega tööl ning parkimiskoha summa kuus on 1000 krooni, siis saades hinnapakkumise  700 krooni peale, on aastane kokkuhoid 72 000 krooni.

Uutes, parklaga ärihoonetes tehakse üürnikele erinevaid soodustusi: näiteks paar aastat parkimist tasuta, alandatud parkimishinnad olenevalt üüritava pinna suurusest. Samuti on ärihoonete omanikud saanud häid pakkumisi ning teinud letihinnast soodsamaid kokkuleppeid erinevate kesklinna parklate haldajatega.

Haabma rõhutab, et tähelepanu tasub pöörata ka büroohoonetele, mis asuvad väljaspool kesklinna., kuna seal on maa odavam ja parklad suuremad.  "Kolides kesklinnast äärelinna, on võimalik 150 m2 büroo (keskmine üürihind kesklinnas 130 kr/m2 kuus) ja 10 parkimiskoha (keskmine hind 1000-1500 kr/kuu) puhul kokku hoida ligi 200 000 krooni aastas. Seega tasub tõsiselt kaaluda plusse ja miinuseid erinevate asukohtade juures," toob ta näite.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785