3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soodne materjalihind julgustab ehitama

Mitmete ehitusmaterjalide ning ehitustööde hinnad on viimaste aastate madalaimad, mistõttu just praegu on õige aeg ette võtta suvised välitööd, nagu katuse vahetus või lehtla ehitus, kirjutab Äripäev.

"Mõnede toodete hinnad on kukkunud 30-40%. Lõpptarbija jaoks on see üsna suur soodustus ja eks tarbijad kasutavad soodsat hetke muidugi ära," räägib katusekattematerjale müüva ASi Toode juhatuse liige Mati Kitt. "Kui ehitusfirmade tellimuste arv on varasemaga võrreldes vähenenud, siis eratarbijate aktiivsus on kasvanud. Kes veel mõni aeg tagasi lükkas töö edasi, kuna hinnad tundusid kallid, see ostab täna materjalid ära," lisas ta. 

Kiti sõnul eelistatakse ka varem populaarseid odavaid materjale. "Eelistatakse kõige soodsamat, värvitud plekki, mille hind on kõige väiksem, kuna tootjad on teinud suuri allahindluskampaaniaid." Kui vaadata regiooniti, paigaldavad Lõuna-Eesti inimesed katusekatteid rohkem ise, Harjumaal ja Lääne-Virumaal tellitakse sagedamini paigaldust.

AS Puumarket müüb laias valikus puit- ning ehitusmaterjale. "Puidu müüki puudutav olukord on muutunud küll, võrreldes varasemaga," räägib ettevõtte tegevjuht Marti Rehemaa. Kui muidu toimus iga aasta alguses hindade tõus, siis sellel aastal on hinnad jäänud varasemaga samale tasemele. ´

Kuna puidu nõudlus langes eelmisest sügisest drastiliselt, langesid hinnad 30-40%. "Kuna toormaterjali varuti talvel vähe, saekaatrid on tühjad ning varud on otsakorral, on praegu mõistlik puitu osta. Hinnad lähiajal suure tõenäosusega tõusevad," räägib Rehemaa. Rehemaa sõnul on tootjad hindu alates 1. juunist juba ka tõstnud, Puumarket aga esialgu hinnatõusu veel ei planeeri.

Ehkki Puumarket on valdavalt projektimüügiettevõte, on viimasel ajal tõusnud ka jaeklientide osatähtsus. "Tundub, et teadmine, et soodsama hinna tõttu on praegu õige aeg osta, remontida ja ehitada, on inimesteni jõudnud. Kui veel veebruaris-märtsis lükati oste edasi, oodates, et hinnad veelgi langeks, siis täna on aru saadud, et hindadel pole enam kuhugi langeda, mistõttu vajalikku ostetakse," räägib Rehemaa.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785