2. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu ehitusametnik sai süüdistuse pistise võtmises

Pärnu linnavalitsuse endisele ehitusteenistuse juhatajale Enno Tammekivile esitas prokuratuur süüdistuse pistise võtmises, mis seotud peamiselt tee-ehituse riigihangetega.

Süüdistuse kohaselt võttis Tammekivi aastail 2006-2007 vastutasuna enda poolt oma ametiseisundit kasutades toimepandud tegude eest vastu erinevat vara veidi rohkem kui 600 000 krooni ulatuses, kirjutab Pärnu Postimees. Riigihangete korraldamises osalev Tammekivi valis välja ettevõtted, kellele saatis hinnaküsitlused ning tagas seega äriühingute hankes osalemise.

Süüdistuse kohaselt muretsesid Pärnu linnalt töid saanud ettevõtete esindajad Tammekivile vastutasuks erinevaid ehitusmaterjale ning sanitaartehnikat. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja sõnul on lisaks Tammekivile esitatud süüdistus veel neljale isikule pistise andmises.

2007. aastal sai Tammekivi riigihangete ametilt  väiksemate üldlevinud rikkumiste eest 5400 krooni trahvi, pistise võtmise eest näeb karistusseadustik sanktsioonina ette kuni viieaastase vangistuse.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785