1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara vaatab tulevikku mõõduka optimismiga

Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere ütles Arco Vara I kvartali majandustulemusi kommenteerides Äripäevale, et usub kriisi kõige keerulisema osa möödas olevat.

"Aasta alguse tegevusi kokku võttes arvame, et kriisi kõige keerulisem osa on meie jaoks läbitud,“ ütles Tampere, lisades, et firma on suutnud kõrgkonjunktuurile vastava ja kasvule orienteeritud organisatsiooni kohandada tänase situatsiooniga, kus mahud on väiksemad.

Arco Vara on hoidnud I kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kontsernipõhiselt üldhaldus- ja turustuskuludelt kokku üle 17 miljoni krooni. „Sellega liigume eespool oma sügisel seatud eesmärgist hoida kokku 60 miljonit krooni aastas,“ ütles Tampere.

Kontsernis töötavate inimeste arv on vähenenud läinud aasta I kvartali 654-lt inimeselt 258-le inimesele I kvartalis 2009.

I kvartali kahjum oli kokku 14,7 mln krooni (0,8 mln eurot), millest erakorraliste tegevuskulude osakaal oli ca 5 mln krooni (0,3 mln eurot).

„Positiivsed tendentsid, mis on alguse saanud esimeses kvartalis, on jätkunud ka bilansipäeva järgselt ning annavad aluse vaadata tulevikku mõõduka optimismiga," ütles Tampere.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785