29. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstureil pole piisavalt jämedat toorpalki

Ehitusmaterjali on hakatud enam tellima ja kuna toorainet napib ning hind tõuseb, kerkib ka väljamüüdava saematerjali hind.

Osaühingu Rovex juht Tõnis Visnap ütles Sakalale, et nõudlus on isegi suurem, kui toota jõutakse, ent murelikuks teeb toorpalkide puudus.

"Talvel läks hind viimase viieteistkümne aasta madalaimale tasemele ja paljud ei pidanud enam mõistlikuks palke teha," selgitas Tõnis Visnap.

Aktsiaseltsi Viiratsi Saeveski juhataja Tõnu Ehrpais kinnitas, et palke ei jätku ning on üsna tõenäoline, et juba sel suvel ei suuda ettevõte enam kõiki tellimusi täita. Osaühingu Karula Puit juhataja Ain Sibul arvates võib nappima hakata jämedast ja kvaliteetsest toorpalgist tooteid, näiteks kalibreeritud puit, tugevussorteeritud puit ja voodrilaud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785