Ehitusettevõtted välisturule ei trügi

Statistikaameti andmeil ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes kuue protsendi ulatuses rohkem, ent ettevõtjad välisturgudele laienemises perspektiivi ei näe.

 „Eesti ehitusettevõtted täna välisturgudel aktiivselt ei laiene. Need, kes juba on väljas, tegevad, võitlevad seal täpselt samade probleemidega, mis kodus,“ rääkis ehitusfirma Koger & Partnerid juhataja Andres Pärloja Äripäevale. „Kes täna välja läinud ei ole, need seda täna ka ei plaani,“ lisas ta.

Pärloja sõnul nemad olemasolevatele välisturgudele lisaks uutele siseneda ei plaani. „Kui uutel välisturgudel midagi teeme, siis ainult projektipõhiselt ja tugevate tellijapoolsete garantiide olemasolul,“ märkis ta.

Eesti kapitalil põhineval keskkonnaehitusele spetsialiseerunud ASil Terrat on välisturul projektid pooleli ning uued tulemas. „Soomes on üks projekt lõppenud, teine pooleli, kolmas hakkamas,“ loetles Terrati osanik ja juht Rein Rajamäe.

Soome turu osas ollakse saavutanud kindel positsioon, kuigi Rajamäe nentis, et „ega nad võõraid näha ei taha nagu meie isegi ei taha siin neid näha“. „Arvan, et mingi perspektiiv on meil seal olemas,“ lisas ta.

Skanska EMV juhatuse liige Alar Kullison ütles, et välisturgudel, täpsemalt  Lätis on toimunud tuntav jahenemine. „Hetkel ei ole Skanska EMV-l plaanis välisturgudele laieneda,“ kinnitas ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed