28. mai 2009

Peipsi põhjakalda arendamisele seatakse piirid 

Tudulinna, Iisaku, Alajõe ja Lohusuu vald algatasid koos RMKga ühiselt Peipsi järve äärse rannaala üldplaneeringu, et tuua selgust maakasutus-, ehitus- ja investeerimistingimustesse.

"Peipsi järve põhjarannik on atraktiivne puhkepiirkond ning seetõttu soovitakse rajada sinna väikeelamuid, arendada sadamaid ning turismi- ja puhkekomplekse koos infrastruktuuriga. Teisest küljest on piirkonnas väga mitmekülgne loodus ning ajaloo- ja kultuuripärand, mida tuleks kaitsta ja säilitada," rääkis Norra fondi toel planeeringu algatanud Tudulinna vallavalitsuse arendusnõunik Tiiu Puu Põhjarannikule.

Tudulinnas pole ehitustegevust just agressiivne olnud, Alajõe vallas seevastu on juba valmis või ehitamisel kolmsada eramut; Iisaku vallas ehitus praegu seisab ja uusi detailplaneeringuid pole viimasel ajal algatatud; Lohusuu vallas on sama seis.

Kogu planeeringu maksumus on 1,5 miljonit krooni, iga selles osaleja kanda on 15 000 krooni. Planeeringu koostab ja selle keskkonnamõju hindab OÜ Hendrikson & Ko ning töö peab valmima tuleva aasta lõpuks.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688