28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmahu kasv välisturgudel pole märkimist väärt 

Välisturu ehitusmahtude 6protsendilist kasvu võrreldes aastatagusega pole mõtet üle tähtsustada, sest see mõjutab kogu Eesti ehitusturu mahtu vaid 0,3%, ütles Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson Äripäevale. 

„Ma väga palju ei üldistaks ega spekuleeriks välisturgude osas. Ekspordi osakaal on kogu aeg kõikunud 4-6% vahel ehitusmahtudest,“ ütles Peterson. „Meie ekspordi praegune käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas 6%, kogu Eesti ehitusturu mahtu mõjutab see 0,3%,“ selgitas ta ning lisas, et tegemist on marginaalse suurusega.

Petersoni sõnul võis olla tegemist vaid ühe objektiga, mille lõpetamine sattus esimesse kvartalisse, ning kui see oleks sattunud teise kvartalisse, oleks võinud I kvartali kasv ka väiksem olla. "Meie naabermaad on asunud siseturu kaitsele, piirates ning isegi takistades väljastpoolt tulijaid," kommenteeris ta hetkeseisu välisturgudel.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785