27. mai 2009

Pae karjääri alast saab vabaajakeskus

Tallinna linnavalitsus võttis vastu Võidujooksu tn 12 // Pae tn 7a kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mis näeb ette 42,63 ha suuruse maa-ala kruntideks jagamise ning alale aktiivset vaba aja veetmist võimaldava suure pargi, korterelamute, kaubanduskeskuse ning rajamise.

Detailplaneering näeb ette veekoguga pargiala kujundamise ja 3-15-korruseliste korterelamute rajamise. Korterelamutesse on planeeritud kokku 581 korterit. Lisaks on alale kavandatud kuni kahekorruseline spordi- ja pargiteenindushoone koos maa-aluse parkimiskorrusega, kuni kolmekorruseline büroohoone ja kuni kahekorruseline kaubanduskeskus.

Detailplaneeringu koostas Ruum ja Maastik OÜ. Planeeritav maa-ala asub Laagna tee ääres kesklinna piirist ligikaudu 250 meetri kaugusel.

Planeeritava ala kontaktvööndis asub mitmeid ülelinnalise ja ka riigi tasandil olulise tähtsusega puhke-, rekreatsiooni ja kultuuriobjekte - kunstimuuseum KUMU, Kadrioru loss ja Kadrioru park. Lauluväljak ja Tallinna laht on alast ligikaudu 1 km kaugusel. Lähim kaubanduskeskus - Sikupilli kaubanduskeskus - paikneb ligikaudu 800 m kaugusel.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Constancia ning see algatati Tallinna Linnavalitsuse korraldusega 25. juunil 2008. Tallinna Linnaplaneerimise Amet ja Lasnamäe Linnaosa Valitsus korraldavad lähiajal detailplaneeringu avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu. Detailplaneeringu kehtestamise otsustab linnavolikogu.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688