27. mai 2009

Eesti arhitektid projekteerisid 22 miljardit maksva hotelli Türgis

Türgis Antalyas valminud luksushotelli Mardan Palace projekteerisid Eesti arhitektid. Omanimelise arhitektuuribüroo juht Meelis Press sai pakkumise projekteerida Vahemere rannikule puhkusekompleks paar aastat tagasi aseri juurtega Vene ärimehelt Telman Ismailovilt.

Mastaapse projektiga tegeles terve kontor ja ehkki numbritoad jäeti briti arhitektide hooleks, on ühiskasutatav ala ja suur osa välisarhitektuurist Pressi büroo tehtud, kirjutab Õhtuleht. Hotellikompleksi mahuvad 16 tipprestorani, 32 baari, džässiklubi, ööklubi, amfiteater ja staadion, 24 000 ruutmeetri suurune bassein, kanal, kus võimalik enam kui kilomeeter gondliga sõita.

„Me tulime välja julgete mõtetega,“ märgib Press, kirjeldades hiiglaslikku diskoala sissepääsu, mis meenutab tihedat troopilist vihmametsa ning ruumi põrandat katvat hiiglaslikku displeid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688