27. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti arhitektid projekteerisid 22 miljardit maksva hotelli Türgis

Türgis Antalyas valminud luksushotelli Mardan Palace projekteerisid Eesti arhitektid. Omanimelise arhitektuuribüroo juht Meelis Press sai pakkumise projekteerida Vahemere rannikule puhkusekompleks paar aastat tagasi aseri juurtega Vene ärimehelt Telman Ismailovilt.

Mastaapse projektiga tegeles terve kontor ja ehkki numbritoad jäeti briti arhitektide hooleks, on ühiskasutatav ala ja suur osa välisarhitektuurist Pressi büroo tehtud, kirjutab Õhtuleht. Hotellikompleksi mahuvad 16 tipprestorani, 32 baari, džässiklubi, ööklubi, amfiteater ja staadion, 24 000 ruutmeetri suurune bassein, kanal, kus võimalik enam kui kilomeeter gondliga sõita.

„Me tulime välja julgete mõtetega,“ märgib Press, kirjeldades hiiglaslikku diskoala sissepääsu, mis meenutab tihedat troopilist vihmametsa ning ruumi põrandat katvat hiiglaslikku displeid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785